Utbildningar inom AFA

Nationella utbildningar

  • Specialpedagogiskt arbetssätt i idrott och fysisk aktivitet, 7,5 hpPDF (pdf, 1.1 MB) – En kurs som ges av Linnéuniversitetet i Växjö
  • På Högskolan i Halmstad ingår kursen Anpassad fysisk aktivitet (AFA)/Specialpedagogik, 7,5 hp, som obligatorisk del på lärarutbildningen för dem som läser idrott och hälsa 46-75 hp. Se kursplanPDF (pdf, 70.5 kB).
  • På Högskolan i Halmstad ingår kursmomentet ”Idrott och inkludering genom anpassad fysisk aktivitet, 3 hp” som obligatorisk del på Idrottsvetenskapligt program 1-30 hp inom kursen ”Idrott, motion och hälsa i samhället 15 hp”. Se kursplanPDF (pdf, 57.9 kB).
  • Appar, bilder och e-hjälpmedel inom vård, skola och omsorg, 7,5 hplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Kursen vid Lunds tekniska högskola riktar sig till dig som arbetar inom LSS-boende, daglig verksamhet, (re)habilitering, psykiatri, äldreomsorg, skola, som personlig assistent eller är anhörig.  Kursen syftar till att du skall få en praktiskt användbar utbildning i att analysera och utvärdera appar, bilder och e-hjälpmedel och deras användbarhet för den berörda människan och verksamheten.
  • Att utforma tankestöd i vardagen, 10 hp.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Kursen vid Lunds tekniska högskola riktar sig till dig som arbetar inom LSS-boende, daglig verksamhet, (re)habilitering, psykiatri, skola, som personlig assistent eller är anhörig. Den syftar till att du ska få en praktiskt användbar utbildning i att utforma tankestöd för personer med kognitiva och kommunikativa funktionsnedsättningar.
  • Idrottsvetenskapligt program, inriktning hälsofrämjande livsstil 180 hp, där Anpassad Fysisk Aktivitet är ett av två huvudspår som alla programstudenter läser, Högskolan i Gävle: https://www.hig.se/SGIDK

Internationella utbildningar