Lyckad SNAFA-strimma i Stockholm!

SNAFA höll i en strimma på Idrott-och hälsokonventet på GIH, Stockholm den 31 oktober-2022.

Ämnena som var aktuella var:

Forskning inom inkluderande undervisning i skolämnet Idrott och hälsa

SNAFA-perspektiv på möjligheter för elever oavsett funktionsförmåga i att vara delaktiga i fysiska aktiviteter inom utbildning och fritid. Del 1. Vi fokuserar på forskning om hur utformandet av undervisningen i skolämnet idrott och hälsa kan skapa förutsättningar för att alla elever ska kunna vara delaktiga i alla aktiviteter utifrån sina egna förutsättningar.

Schema:

 • Presentation av SNAFA – vision och verksamhet (10 min) Lars Kristén och Anna Bjerkefors
 • Chair: Anna Bjerkefors, Karin Bertills (Linköpings Universitet) – pedagogik (10 min)
 • Madeleine Wiker (Karlstads Universitet) – pedagogik (10 min)
 • Lars Kristén (Högskolan i Halmstad) – pedagogik (10 min)
 • Information från myndigheter
 • Specialpedagogiska skolmyndigheten – Lena Hammar (10 min)
 • Skolverket – Sabina Westerlund (10 min)
 • Paneldiskussion (20 min) – samtliga presentatörer medverkar, Moderator: Eva Fors

Praktik inom inkluderande undervisning i skolämnet Idrott och hälsa

SNAFA-perspektiv på möjligheter för elever oavsett funktionsförmåga i att vara delaktiga i fysiska aktiviteter inom utbildning och fritid. Del 2. Vi fokuserar på beprövad erfarenhet och forskning om hur utformandet av undervisningen i skolämnet idrott och hälsa kan skapa förutsättningar för att alla elever ska kunna vara delaktiga i alla aktiviteter utifrån sina egna förutsättningar. Detta pass bygger vidare på det teoretiska passet klockan 14.30-16.00 men du kan även ta del av bara detta.

Schema

 • Chair: Susann Bergqvist
 • Mark Blake (Parasport Sveriges Fotbollskommitté, Allmänna Arvsfondsprojekt 5-a-side Live) (20 min)
 • Alexander Skytte (Järfälla Kommun) (20 min)
 • Helena Hedberg (Lidköping kommun) (20 min)
 • Reflektion och diskussion 30 min

Läs mer om dagen här